Egészségmegőrző és méregtelenítő kúrák

2017.05.25 12:22
Napjainkban óriási kultusza bontakozott ki a méregtelenítésnek. Sajnos meg is van rá az okunk. Szükséges a méregtelenítés a rohanó életünk, poros, füstös, mérgezett világában egészségünk megőrzése végett. Évente több, mint fél tonna élelmiszer halad át a tápcsatornánkon. Betegségeink kialakulása 40-60%-ban táplálkozásfüggő, így nem mindegy mit eszünk. Az emésztőrendszerünk szinte 100%-ban túlterhelt és működésképtelen. Ezért is nagyon fontos, hogy támogassuk és időnként, kúraszerűen segítsük munkájában a megfelelő méregtelenítéssel, tisztítással és a jó - pro és -pre biotikumok pótlásábal.
 
A gyümölcsök, zöldségek jelentős részét vegyszerekkel kezelik, melyek egészségkárosítóak lehetnek. A gyümölcsöket alaposan mossuk meg és öblítsük le fogyasztás előtt, hogy csökkentsük a külső héjon kívül lerakódott méreganyagok mennyiségét. Fontos a változatosság is, a tápanyagok megfelelő aránya és, hogy ne vigyük túlzásba a koffein- és cukorfogyasztást sem. 
 
"A cukor egy teljesen halott anyag. Mesterségesen előállított, finomított kivonat. Csak kalorikus értéke van. A szervezetbe
jutva elrabolja a már birtokolt tápanyagokat". (Dr.Shelton)
 
Míg a cukorrépa cukortartalma 18%, a finomított cukoré 95%. 
 
Felmérések szerint, ma annyi cukrot fogyaszt el egy ember 2 hét alatt, mint - amennyit elődeink kétszáz évvel ezelőtt - egy év alatt. A cukorfogyasztás egy évszázad alatt a kétszázszorosára növekedett. 
 
A töménytelen mennyiségű fölösleges cukor a szervezetben károsítja a májat, továbbá szem-bőrproblémákat okozhat. A méreganyagok felhalmozódnak a szervezetünkben. Szervezetünk nagy részüket a test zsírjaiban köti meg, de ezeket könnyen felszabadíthatja az erős testmozgás és a szaunázás, vagy a funkcionális élelmiszerek kúraszerű fogyasztása is . 
 
Érdemes hetente-havonta rendszeresen vértisztító gyógyteákat fogyasztanunk. 
 
A következő receptet ajánljuk:
  • 3 rész gyerekláncfű levele és gyökere vegyesen
  • 2 rész csalán
  • 2 rész nyírfalevél
  • 1,5 rész bodzavirág
  • 0,5 rész körömvirágszirom
Keverjük össze a szárított gyógyfüveket. Készítsünk belőle teát a következő módon: forrázzuk le két teáskanál gyógyfüvet egy csésze vízzel. Tízpercnyi állás után szűrjük le. Fogyaszthatjuk napi három csészével, egyenletesen elosztva a nap folyamán, négy napig tisztítókúra keretében. Igyunk mellé bőségesen vizet, mivel fő tisztító hatása vizelethajtással jár. Átmossa szervezetünket, ezzel megtisztítva azt.E gyógytea nagy előnye szemben a többi vízhajtó teával, hogy  a gyermekláncfű nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, így fogyasztása közben nem ürül ki a szervezet kálium készlete. A népi gyógyászatban is rendszeresen használták vértisztítóként. Japán kutatók kimutatták, hogy eza gyógynövény megkétszerezi egy, a májban előállított méregtelenítő enzim mennyiségét. Így duplán hasznos a méregtelenítés szempontjából. A vértisztító teák egyik leggyakoribb összetevője. Kéthetes folyamatos fogyasztása során nő a kiválasztott vizelet mennyisége, csökken a testsúly. 
 
Aki nem szereti a gyógylevekből filter nélkül készült teát neki ajánljuk több, mint 10 éve használt tisztító gyógyteánkat a kínai gyógyászatban nagyon elismert teakeveréket, mely nagyon hatásosnak bizonyult az évek során betegeink körében >>> ide kattintva olvashatod el bővebben >>>